19 Mart 2024 Salı
Anasayfa > HABERLER > BASIN HÜRDÜR SUSTURULAMAZ

BASIN HÜRDÜR SUSTURULAMAZ

21.10.2021 00:01 12 14 16 18 yazdır
Ülke olarak gelişmiş bir demokrasiye, güçlü bir ekonomiye sahip olmak istiyorsak, o zaman özgür ve güçlü bir basına ihtiyacımız var demektir.
BASIN HÜRDÜR SUSTURULAMAZ

Türk Eğitim-Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet KANDEMİR, Gazeteciler Bayramını dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Osmanlı İmparatorluğu Devleti'nin ilk yayın organı 1 Kasım1783'de 'Takvim-i Vekayi' yayına başladı. Daha sonra adı 'Ceride-i Resmiye' ve daha sonra da 'Resmi Gazete' oldu. 21 Ekim 1860'da ise Tercüman-ı Ahvâl gazetesi yayın hayatına girdi. Agâh Efendi'nin, İbrahim Şinasi'nin yardımıyla çıkardığı bu sahibi Türk olan ilk özel fikir gazetesinin çıkış günü Türk Basınınca da benimsenmiş olup Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Farklı görüşlerin seslendirilmesine imkan tanıyan, toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeten basın sektörünün, teknolojik gelişmeler sayesinde özellikle son yıllarda, çeşitlenmiştir.

Bugün toplumun, aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde, demokrasimizin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde, yazılı ve görsel medya çalışanlarına önemli görevler düşmektedir.

Gazetecilik mesleği, 24 saat boyunca süren zor bir meslektir. Fedakarlık isteyen bir meslektir. Toplumu haberdar etmek ve üstelik bunu yaparken tarafsız, yorumsuz bir şekilde gerçekleştirmek özveri gerektirir. İlkeli ve dürüst olmak gazetecinin düsturudur. Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan basın, özgürce haberlerini yapabilmelidir. Halkın haber alma hakkı kutsaldır. Bunu sağlayacak ise basındır. Onun için basın, özgür olmalıdır. Ülke olarak gelişmiş bir demokrasiye, güçlü bir ekonomiye sahip olmak istiyorsak, o zaman özgür ve güçlü bir basına ihtiyacımız var demektir.

İlimizde zaman mefhumu gözetmeden basın yayın kuruluşlarında fedakarca çalışarak, gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayarak kamuyu, yönetenler ile yönetilenler arasında köprü görevi gören, şehrimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif olarak görev alıp emek harcayan tüm kıymetli basın mensuplarının 21 Ekim Gazeteciler Bayramını kutlar, meslek hayatlarındaki başarılarının devamını diler, sevgi ve saygılar sunarım.

Türk Eğitim-Sen Osmaniye İl Başkanı

Ahmet KANDEMİR

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri