19 Mart 2024 Salı
Anasayfa > HABERLER > ATATÜRK’LE RESİM ÇEKTİRMEK İSTER MİSİNİZ?

ATATÜRK’LE RESİM ÇEKTİRMEK İSTER MİSİNİZ?

29.03.2019 20:49 12 14 16 18 yazdır
Sendikamız şubesini ziyaret ettiğinizde veya sendikamızın yapacağı etkinliklerde Mustafa Kemal Atatürk’le resim çektirebilirsiniz.
ATATÜRK’LE RESİM ÇEKTİRMEK İSTER MİSİNİZ?

CEP TELEFONUNUZA İLGİLİ YAZILIMI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Dünyada Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality) olarak bilinen, gerçek dünyadaki çevrenin ve içindekilerin bilgisayar tarafından üretilen ses, görüntü, grafik ve GPS verileriyle zenginleştirilerek meydana getirilen canlı, doğrudan veya dolaylı fiziksel görünümüdür. Bu kavram kısaca gerçekliğin bilgisayar tarafından değiştirilmesi ve artırılmasıdır. Teknoloji kişinin gerçekliği zenginleştirme işlevi görür. Buna karşın sanal gerçeklikte ise gerçek dünya yerine tasarlanıp canlandırılmış bir dünya vardır.


Zenginleştirme gerçek zamanlı gerçekleşir ve çevredeki ögeler ile etkileşim içindedir. Gelişen zenginleştirilmiş gerçeklik teknolojisinin de yardımıyla kullanıcı etrafındaki bilgi ile etkileşime girebilir ve sözü geçen sayısal bilgi, işlenme ve ayartmaya elverişlidir. Bulunulan çevreyle ilgili yapay bilgi ve ögeler gerçek dünyayla bağdaşabilir.


Eskişehir Tepebaşı Belediyesi; 10 Kasım Atatürk’ü Anma Gününde, bu yeni nesil teknolojiyi Mustafa Kemal Atatürk’ün üç boyutlu modellemesiyle birleştirerek, Atatürk'ün üç boyutlu görüntüsü ile fotoğraf çektirme sistemi şehrin belli noktalarında halka sunmuştur. Eskişehir Tepebaşı Belediyesinden bu uygulamayı talep ettik, bize de gönderdiler. kendilerine teşekkür ediyoruz.


Akıllı telefonlara ücretsiz olarak indirilen uygulama sayesinde vatandaşlar, telefonlarını hazırlanan panoya yönelttikleri anda telefonlarının ekranlarında Mustafa Kemal Atatürk'ü bire bir gerçek boyutuyla üç boyutlu olarak görebiliyorlar.Atatürk'ün gözleri de objektifi takip ediyor. Sonra fotoğraf çekiyorsunuz.


Uygulamada cep telefonuyla çekilen fotoğraflar cihazın hafızasına kaydediliyor. Böylece Atatürk'ün aslına uygun sanal görüntüsü ile fotoğraf çektirme imkanı ortaya çıkıyor.


Mustafa Kemal Atatürk’le  resim çektirmek için öncelikle cep telefonunuza ilgili yazılımı indirip kurmanız gerekiyor.




CEP TELEFONUNUZA İLGİLİ YAZILIMI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Sendikamız şubesini ziyaret ettiğinizde veya sendikamızın yapacağı etkinliklerde Mustafa Kemal Atatürk’le  resim çektirebileceğiniz gibi ilgili panoyu bizden emanet alarak sınıflarınızda öğrencilerinizle birlikte de Mustafa Kemal Atatürk’le resim çektirebilirsiniz.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri