19 Nisan 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > Alan değiştirme başvuru dilekçesi

Alan değiştirme başvuru dilekçesi

02.12.2014 13:48 12 14 16 18 yazdır
İlgililerin hazırladıgımız dilekçeyi okullarına verdikten sonra gelen cevaba sendikamızca dava açılacaktır.
Alan değiştirme başvuru dilekçesi
Öncelikle;

Bu durumdaki arakdaşlarımızın tercihte bulunmamalarını tavsiye ediyor, açılacak davaların kazanılacagına inanıyoruz. Bakanlıkla yaptıgımız görüşmede davalar sonuçlanana kadar bu durumdaki öğretmenlerimizin geçici görevlendirmelerinin yapılabilecegini bunun için bir resmi yazı göndereceklerini ifade ettiler.

Bu şekilde yapılacak başvuru sonucunda açılacak davalar için bu durumdaki arkadaşlarımızın sisteme girerek kendilerine açılan tercih sayfası ekran görüntüsünü printscren tuşu ile almaları ve bunu bilgisayarlarına kaydetmeleri gerekmektedir.

Bu işlem bilgisayarınızdaki print secren tuşu ile yapılır sonra bunu paint programına yapıştırırsınız veya bunu yapan bazı küçük programcıklar vardır. Bu konuda Google ile yapacağınız küçük bir araştırma size yol gösterecektir.

Öğretmenlerin alan değişikliği başvuru sayfası

Dilekçenizi okula verdikten sonra evrak kayıt numarasını tarihli ve imzalı olan bir örnegini ekleri ile birlikte saklayınız.

Alan değiştirme başvuru dilekçesini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Bakanlıgın e-mailini dilekçenize eklemek üzere bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

NOT: Dilekçesini Teknoloji ve Tasarım alanı için yazacak olanlar dilekçedeki "Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği" ibaresini "Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği" ibaresi ile değiştireceklerdir.

"Osmaniye ilinde ekte bulunan 15 adet okulda 15 adet boş norm Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği boş normları tercihlerime yansıtılmamıştır." ibaresi ile değiştireceklerdir.

İdari İşlemin İptali İçin Üst Makamlara Başvurma ve Dava Açma Süresi 

2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun Üst makamlara başvurmayı tanımlayan 11. maddesindeki; 

"1. İlgililer tarafından idari dava açılmadan önce, idari işlemin kaldırılması, geri alınması, değiştirilmesi veya yeni bir işlem yapılması üst makamdan, üst makam yoksa işlemi yapmış olan makamdan, idari dava açma süresi içinde istenebilir. Bu başvurma, işlemeye başlamış olan idari dava açma süresini durdurur.

2. Altmış gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır.

3. İsteğin reddedilmesi veya reddedilmiş  sayılması halinde dava açma süresi yeniden işlemeye başlar ve başvurma tarihine kadar geçmiş  süre de hesaba katılır."

Hükümleri gereği idari dava açılmadan önce, idari işlemin kaldırılması, geri alınması, değiştirilmesi veya yeni bir işlem yapılması üst makamdan, üst makam yoksa işlemi yapmış olan makamdan, idari dava açma süresi içinde istenebilir.  

Burada dikkat edilmesi gereken işlem dilekçenin görev yapılan kuruma verilmesi ve dilekçede, dilekçenin işlemi gerçekleştiren makama iletilmesi istenilmelidir. Direkt olarak üst makamlara dilekçe ile başvurulmamalıdır. Hiyerarşi takip edilmelidir. 

İdari işlemin iptali için üst makamlara başvurma işlemi işlemeye başlamış olan idari dava açma süresini durduracaktır. İdarenin dilekçenize olumsuz (red) cevap vermesi halinde dava açma süresi yeniden işlemeye başlar ve başvurma tarihine kadar geçmiş süre de hesaba katılacaktır.  Bu durumda 60 günlük dava açma süresini aşmamaya ve dava dilekçesi hazırlıklarının yapılabilmesi için sendikaya zaman bırakmaya dikkat edilmelidir.

Kısacası size gelen cevap ( 60 gün içinde) ve başvuru dilekçeniz ve ekleri ile birlikte acilen sendika ile iletişime geçerek dava açılma işlemlerini başlatmanız gerekmektedir.

İdare size cevap vermeyebilir bu durumda dilekçenize 60 gün içinde cevap verilmezse İdari Makamların Sükûtu veya Zımni Ret İşlemi uygulanarak dava açılmalıdır.

İdari Makamların Sükûtu veya Zımni Ret İşlemi 

Başvuruların başvuru tarihinden itibaren işlemeye başlayan 60 gün içinde cevap verilmemesi halinde zımnen reddedilmiş sayılacağı; zımni ret işleminin iptali istemiyle açılacak davaların da, bekleme süresi olan 60 günün bitiminden itibaren, idari mahkemesinde dava açma süresi olan 60 günlük süre içerisinde açılması hukuki gerekliliktir. Sürenin son günü tatil gününe rastlarsa, süre tatil gününü izleyen çalışma gününün bitimine kadar uzar.

Zımni ret işlemi idareye dilekçenin verilmesinden sonra başlayıp 60. günü son bulur. Bu 60. günden sonraki 60 gün içinde idari davanın açılması gerekmektedir. İdarenin cevap vermesi beklenmemelidir.

Osmaniye'de alan değiştirmede kontenjan şoku
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri