29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > Adana İdare Mahkemelerinden Osmaniye MEM'e Yargı Tokadı

Adana İdare Mahkemelerinden Osmaniye MEM'e Yargı Tokadı

07.04.2015 23:50 12 14 16 18 yazdır
2014 Yılı Ağustos ayında görev süreleri uzatılmayan okul müdürleri açtıkları davaları kazanmaya başladılar.
Adana İdare Mahkemelerinden Osmaniye MEM'e Yargı Tokadı
2014 Yılı Ağustos ayında dört yıllık görev süresini dolduran okul müdürlerinden görev süresi uzatılmayanlar açtığı davaları kazanmaya başladı. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda görev süreleri uzatılmayanlar idari yargıya başvurarak yapılan haksızlıkların iptal edilmesini talep etmişlerdi. 


Adana İdare Mahkemeleri ise okul müdürlerine yapılan değerlendirmelerde idari makamlarca değerlendirmelerin objektif yapılmadığına, soyut ve dayanaksız olduğunu ifade ederek dava konusu işlemleri iptal etmiştir.


Adana İdare Mahkemelerinde dava açan okul müdürlerinden şu ana kadar EROL İNCE, BEKİR KARA, İRFAN AKHARMAN ve MEHMET TORUN açtıkları davayı kazanmışlardır. Yargı kararlarının Osmaniye eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ederiz.


Osmaniye MEM'e şunu da hatırlatmak isteriz ki, kamu görevlileri gerçekleştirecekleri her türlü idari iş ve işlemlerde objektif olmak zorundadır.


EROL İNCE'nin mahkeme kararı için tıklayınız

BEKİR KARA'nın mahkeme kararı için tıklayınız

İRFAN AKHARMAN'ın mahkeme kararı için tıklayınız

MEHMET TORUN'un mahkeme kararı için tıklayınız




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri