28 Mart 2024 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > 2020-2021 OSMANİYE BASIN AÇIKLAMASI 12

2020-2021 OSMANİYE BASIN AÇIKLAMASI 12

04.04.2021 22:04 12 14 16 18 yazdır
Osmaniye’de tedbirlerin acilen alınmasını, tüm eğitim kademelerinde Ramazan ayı sonuna kadar tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesi konusunda yetkililere çağrıda bulunuyoruz.
2020-2021 OSMANİYE BASIN AÇIKLAMASI 12
ÖLÜMÜN NEFESİ ENSEMİZDE, OSMANİYE ALARM VERİYOR; SALGIN İSTATİSTİKLERİNDE ANKARADAN DAHA KÖTÜYÜZ ACİLEN EĞİTİM ÇALIŞANLARININ AŞILANMASI VE UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNE GEÇİLMESİ GEREKİYOR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısını gösteren haritanın güncel halini paylaştı.
Bu duruma göre;
Ankara vaka artış oranı her 100 bin kişide; 272, 79
Osmaniye vaka artış oranı her 100 bin kişide; 316,47
Osmaniye'de zaten KIRMIZI olan durumumuz vaka sayısı 100 binde 316,47'ye yükselerek KIP KIRMIZI renk olmuştur.
Bu tabloya göre, Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yarından itibaren 5,6,7 ile lise hazırlık 9,10,11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesi kararı almıştır.
EĞİTİM ÇALIŞANLARI VE ÖĞRENCİLERİMİZ RİSK ALTINDA!
Ülkemizde hemen hemen her gün virüs nedeniyle hayatını kaybeden ya da hastalanan eğitim çalışanı arkadaşlarımızın haberini duyuyoruz.
1.260.000 eğitim çalışanına karşılık Öğretmenlerden aşı olanların sayısı resmî açıklamaya göre 80 bin kişidir.
Osmaniye’mizde uzaktan eğitime gecemek için daha ne kadar öğretmenin karantinaya alınması, testinin pozitif çıkması, yoğun bakımda ve sonrasında musalla taşında yatması gerekiyor. Bu süreçte ilimizde kaç eğitim çalışanı karantinada, kaçı pozitif, kaçı hastanede yatıyor, kaçı yoğun bakımda, kaçı vefat etti istatistikler yetkililerin elindedir. Biz sadece taziye mesajı paylaşabiliyoruz
Bugün Osmaniye’de; 419 kurumda, 5217 derslikte 6780, öğretmenimiz 133250 öğrencimizle yüz yüze eğitim faaliyeti gerçekleştirmektedir.
Kurumlarımızda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizde ya da İl Milli Eğitim Müdürlüklerimizde çalışan eğitim çalışanı arkadaşlarımız da eklendiğinde bu rakam daha da artmaktadır.
Maalesef ki günlük vaka sayılarında çok ciddi artışlar var. Bilim insanlarının açıklamalarına göre yeni mutant virüsün özellikle 0-9 yaş grubunda hızlı yayıldığı ve etki gösterdiği anlaşılmaktadır.
Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın bugün yaptığı “65 yaş üstü büyüklerimizin son bir ayda toplam vakalar içindeki oranı %14,39’dan %11,3’e düştü. Gençlerin aktif vakalar içindeki oranı ise artıyor. Gençlerimizi de koruyacağız.” paylaşımı da bu gerçeği doğrulamaktadır.
Bilindiği üzere salgın ile mücadelede yerinde karar uygulaması var ama ortada ne bir karar var nede insiyatif alan.
Türk Eğitim-Sen olarak Osmaniye’de
tedbirlerin acilen alınması, tüm eğitim kademelerinde Ramazan ayı sonuna kadar tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesi ve bu sürede de tüm eğitim çalışanlarımızın aşılanması programının tamamlanması ve eğitim çalışanlarımızın tamamı için tüm kurumlarımızda esnek çalışmaya geçilmesi konusunda yetkililere çağrıda bulunuyoruz.
Ahmet Kandemir
Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri